Općina Neum, u suradnji s brojnim udrugama, izvođačima i sportašima, i ove godine nastavlja organizaciju kulturno- zabavne manifestacije pod nazivom Neumsko ljeto 2022, stoji u priopćenju.

Ova manifestacija je prošlog ljeta ponudila brojna kulturna i zabavna događanja koja su upotpunila turističku ponudu ovog hercegovačkog bisera na moru.

Neumsko ljeto će i ove godine dati veliki doprinos bogatijoj i raznovrsnijoj turističkoj ponudi Neuma.

Neki od događaja su manifestacije s dugogodišnjom tradicijom kao što su Večer folklora, Ivanjski krijesovi, Umjetnička kolonija i Smotra klapa u Neumu.

Ne možemo ne spomenuti svjetski poznati festival animiranog filma NAFF koji već godinama oduševljava publiku sa svih strana svijeta. Imat će te priliku posjetiti izuzetno zanimljiv i atraktivan festival podvodnog filma Neum Underwater film festival, koji je za svoje prvo izdanje prošle godine okupio sudionike iz cijeloga svijeta.

I ovog ljeta ćemo u Neumu imati Kazalište na otvorenom, gdje će nas zabaviti glumci iz hrvatskog kazališta Kerekesh.

Sve okuse mediterana će te moći kušati na sada već tradicionalnom sajmu Dani Mediterana. Svoj odmor i najljepše trenutke u Neumu ovjekovječite fotografijom koja može osvojiti nagradu na Foto natječaju za najljepšu fotografiju Neumskog ljeta.

Dobre zabave Neumljanima i njihovim gostima neće nedostajati ni na koncertima hrvatskih glazbenih zvijezda Danijele Martinović i Đanija Stipaničeva.

Ljubitelji sporta će zasigurno uživati u brojnim sportskim turnirima,  od malog nogometa, preko tradicionalnog vaterpolo turnira, tenisa, pa do prvog Neumskog akvatlona.

Sve ove događaje, kao i do sada, uljepšat će naše Neumske mažoretkinje koje će ove godine održati i prvu reviju mažoretkinja u Neumu.

Svečano otvaranje Neumskog ljeta 2022, uz bogat kulturno- zabavni program, te brojna priznata imena iz kulturnog, svjetovnog i političkog života održat će se 16. lipnja 2022.godine u svečanoj dvorani Grand Hotel Neuma, s početkom u 19:30 sati.

Pozivamo sve Vas da nam budete dragi gosti i ovog ljeta u Neumu.

Izvor: neum.online